DanskIPTV-svg-1.svg
Menu

FAQ

FAQ

Vilken IPTV är bäst?

Detta är självklart en fråga som bör besvaras helt opartiskt. Vi vill ju självklart säga att vi själva är bäst. Dock så finns det en hemsida som har listat alla de bästa IPTV leverantörerna. Klicka på rubriken ovan för att komma till artikeln och hemsidan.

Hur fungerar IPTV?

Du börjar med att köpa tillgång till nordens bästa server från oss. Resten tar vi efteråt! 🙂

Vad är IPTV?

IPTV är TV genom internet. Förr i tiden såg man på TV via kabel-tv nätet.

Hur kopplar man IPTV?

Här ser du hur du får igång kanalerna på den enhet du har hemma.

Hur får man text på IPTV?

Det flesta i vårt utbud kommer med undertexter. Det är tyvärr inte alla kanaler som kommer med text.

Vad står IPTV för?

IPTV står för Internet Protocol Television.

Vad kostar IPTV?

Priset på IPTV abonnemang eller rättare sagt kanalpaket varierar stort. Vårt pris är 1300kr/år.

Vad krävs för IPTV?

För att se IPTV behöver du bara en IPTV box, Smart TV eller annan enhet som kan kopplas upp mot internet samt konvertera M3U länkar till bild och/eller en portal där man kan koppla upp sig mot våran server. 

Vad är IPTV box?

En IPTV box är en liten manick som är precis som det låter. Nämligen en lite låda som används för att omvandla internet signaler till en TV bild. 

Hur snabbt bredband behövs för IPTV?

Hastigheten på bredbandet är mindre viktig så länge den överskrider 30mbit/s i nedladdningshastighet. Det viktiga är svarstiden eller Ping som det också kallas. Ju högre den är desto sämre är det. Man vill helst ha en svarstid på max 10ms.

Hur fungerar Smart IPTV?

Smart IPTV är en app som vi dessvärre inte längre rekommenderar. Vill du ändå veta hur den fungerar så kan du se det längst ned på denna sida. IPTV med smart tv.

Vilken IPTV ska jag välja?

Vi vill självklart att du ska välja oss. Men om vi lägger vårt egna intresse åt sidan så bör du tänka så här. Vad är jag ute efter? Skandinaviska kanaler eller kanaler från asien och mellanöstern?

Beroende på vad ditt svar är så bör du välja leverantör efter det svaret. IPTV tjänster är bra på att ge dig ett stort utbud med det flesta. Dock inte med allt.

Kan jag se på flera enheter?

Ja det kan du. Du kan dock inte se på fler än en (1) enhet åt gången om du inte tecknar ett dubbel- eller trippel-abonnemang.

Är detta lagligt?

Denna fråga dyker ofta upp. Det är lite av en gråzon när det gäller IPTV. Det är olagligt att sälja kanalerna, dock är det inte olagligt för dig som kund att streama kanaler som avkodas i ett annat land.

Med andra ord är det olagligt att avkoda kanaler hemma. Det gör dock ingen av våra kunder eftersom att avkodningen sker utomlands i länder där det är lagligt. Därifrån streamas sedan detta vidare till oss i Sverige.

Hur har ni så många kanaler?

Vi streamer våra kanler från det stora leverantörerna runt om i världen. På detta sätt blir det ca 10x billigare för slutkunden. Med andra ord hade de stora TV-bolagen kunnat sänka sina kostnader med ca 6-7x och ändå gjort en bra vinst. 

Problemet är att de stora bolagen prioriter höga vinster över sina kunder.

EPG visar fel!

Det kan hända att EPGn visar fel ibland. Detta händer dock väldigt sällan, om EPGn visar fel beror det antingen på att du måste starta om din enhet, ladda om kanalerna eller uppdatera din EPG. Du uppdaterar din EPG i inställningar i appen du använder.

Felmeddelande (Stream error, No data found/0 Channels found)

Detta felmeddelande visas i appen GSE Smart IPTV när appen inte får kontakt med våra servrar. I ca 90% av fallen beror det på din box eller din internet anslutning. Detta problem avhjälps i 9 av 10 fall genom att dra ut elsladden till din box och sedan stoppa in den igen. Om problemet inte löser sig skall du genomföra ett funktionstest. Här hittar du funktionstestet.

Varför får jag inte testa gratis flera gånger?

Vi har periodvis väldigt mycket att göra. Vår support är nästan alltid belastad med frågor/funderingar från kunder. Vi vill prioritera våra befintliga kunder. När man som potentiell kund vill testa våra kanaler hjälper vi gärna till. Vi gör detta kostnadsfritt och vi ger även personen i fråga möjlighet att kostnadsfritt få tillgång till vårt utbud. Detta gör vi givetvis, men bara en gång.

Varför måste jag betala fär att testa längre?

Som vi tidigare nämnt så har vi periodvis mycket att göra. Vi vill ge alla en möjlighet att testa vår underbara tjänst. Precis som med allt annat i livet är inget gratis. Det må vara kostnadsfritt att testa vår tjänst en liten stund men efter det kostar vår tjänst pengar. Vill man som potentiell kund inte betala den låga summan för att testa kanalerna ytterliggare så anser vi inte denne som en seriös kund. I och att man sparar tusentals kronor via oss så är det mycket märkligt om man inte är beredd att betala en låg summa för denna möjlighet.

Varför finns inga undertexter?

Vi satsar alltid på att kunna erbjuda det bästa. Vi jagar konstant efter nytt utbud. Ibland så går det inte att få alla kanaler med undertext. Därför har inte alla kanaler undertext. Man kan inte heller lägga till det själv än så länge.

Varför hackar mina kanaler?

Om kanalerna hackar beror det i över 9 av 10 fall på ditt internet. I övriga fall kan felet ligga hos oss. Genomför funktionstestet. Om kanalerna funkar utmärkt när du genomför funktionstestet ligger felet i din uttrustning hemma.

Varför har jag ingen programguide (EPG)?

När du testar våra kanaler i 1-24h så skickar vi ofta en förkorttad länk. Med denna länk försvinner tyvärr EPG funktionen. Det blir dock mycket enklare att skriva in länken. Om du fått den vanliga länken men EPG inte fungerar så bör du uppdatera EPG i appen du ser kanalerna i. Om detta inte fungerar bör du kontakta supporten.